Ahogy Pokorny Lia szereti
stop.hu 2009.06.29. 19:44
A tévés sorozatok hatalmas előnye az ismertség. Több mint tíz éve van a pályán Pokorny Lia, az Új Színház tagja, ám országszerte ismert a Beugró címen futó improvizatív, rendkívül népszerű műsorral lett. A színésznő nemcsak a tévés műsorban, hanem a konyhában is szeret kísérletezni. A konyhaművészet tudományát szakács édesapjától leste el, aki szakmája showman-je. Receptjét megosztja az olvasókkal is.
Csalánleves, ahogy Pokorny Lia édesapja főzi
Hozzávalók négy főre: 50 dkg zsenge csalán, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 3 evőkanál olaj, kb. 1 evőkanál teljes őrlésű rozsliszt, 1 mokkáskanál csemege pirospaprika, 1 kiskanál sótlan, tartósítószer nélküli ételízesítő, 1-1 mokkáskanálnyi frissen reszelt szerecsendió és gyömbér, 1 púpozott kiskanál barna cukor, 1 evőkanál citromlé, 4 tojás, 2 dl kefir, 1 kiskanál tengeri só
"A zsenge, friss hajtású csalánt felaprítja a szára nélkül és hozzáadja a felkarikázott vöröshagymát. Együtt az olajon megfonnyasztja és meghinti a teljes őrlésű rozsliszttel. Megadja a színét a pirospaprikával, majd fölengedi kb. másfél liter vízzel.
Fűszerezi az ételízesítővel, a frissen reszelt szerecsendióval és a gyömbérrel. Amint forrni kezd, a barnacukorral és a citrommal pikánsra ízesíti, s nyomban beleereszt annyi tojást, ahányan vagyunk, de vigyáz, hogy egyben maradjanak."
|